piątek, 11 października 2013

227.Tydzień z dynią: w śniadaniowych bułeczkach.


 Pełnoziarniste scones dyniowo-kokosowe z rodzynkami, podane z masłem i dżemem figowym.

Znów pełna improwizacja. Ale za to jaka dobra!




Pełnoziarniste scones dyniowo-kokosowe
50 g mąki pełnoziarnistej
100-150 g puree dyniowego
30 ml mleczka kokosowego
1/2 łyżeczki sody
1 łyżka słodzidła
Cynamon,kardamon i imbir
Garstka rodzynek

Wszystkie składniki łączę w misce. Masa będzie dosyć lepka i kleista, ale tak ma być. Łyżką formuję dwie małe bułeczki. Piekę przez ok.15 min w piekarniku nagrzanym do 220*C. Zajadać póki ciepłe!

2 komentarze:

  1. Też ostatnio robię dyniowe improwizacje. Mam nadziję, że też wyjdzie na plus :D

    OdpowiedzUsuń
  2. i to jaka pyszna improwizacja !! porwałabym ci te smakowite dyniowe bułeczki, bo uwielbiam sconsy *-*

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło, jeśli pozostawisz po sobie ślad.
Wszystkie komentarze są moderowane, a te obraźliwe nie będą publikowane.