Pełnoziarniste korzenne ciasto dyniowe z ricottą, mleczkiem kokosowym i płatkami migdałowymi.
Korzenne ciastko dyniowe z mleczkiem kokosowym
45 g mąki pelnoziarnistej
Ok. 100 g puree dyniowego
100-110 g ricotty
Ok. 25 ml mleczka kokosowego
60 ml mleka
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Coś do posłodzenia
Cynamon, imbir, kardamon
Płatki migdałowe do posypania
W misce łączę wszystkie składniki- gdyby było za gęste można dolac jeszcze mleka. Przekładam do foremki, posypuję migdałami i piekę ok.45 min w piekarniku nagrzanym do 180*C.
Ale to było dobre!
A teraz do notatek z Edb marsz!
o nieeeee, wracam do kuchni!
OdpowiedzUsuńNie watpie ze dobre *-* biore przepis ;D
OdpowiedzUsuńŚwietnie wygląda ;)
OdpowiedzUsuńAle pycha!!!
OdpowiedzUsuńI dodaję Twój blog do obserwowanych, będę zaglądać częściej.Pozdrawiam:D
wierzę na słowo, bo tak wygląda! :D
OdpowiedzUsuńwygląda genialnie! <3
OdpowiedzUsuń