czwartek, 10 października 2013

226. Tydzień z dynią: w towarzystwie ricotty.


Pełnoziarniste korzenne ciasto dyniowe z ricottą, mleczkiem kokosowym i płatkami migdałowymi.


Korzenne ciastko dyniowe z mleczkiem kokosowym 
45 g mąki pelnoziarnistej
Ok. 100 g puree dyniowego
100-110 g ricotty
Ok. 25 ml mleczka kokosowego
60 ml mleka
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Coś do posłodzenia
Cynamon, imbir, kardamon
Płatki migdałowe do posypania

W misce łączę wszystkie składniki- gdyby było za gęste można dolac jeszcze mleka. Przekładam do foremki, posypuję migdałami i piekę ok.45 min w piekarniku nagrzanym do 180*C.


Ale to było dobre!
A teraz do notatek z Edb marsz!

6 komentarzy:

Będzie mi miło, jeśli pozostawisz po sobie ślad.
Wszystkie komentarze są moderowane, a te obraźliwe nie będą publikowane.