Wypiek dyniowy z ricottą, mleczkiem kokosowym i orzechami macadamia.
Dodane o horrendalnie późnej porze.
Idę szarym chodnikiem, słońce świeci, wieje wiatr. Nozdrza podrażnione, głębokie oddechy i para z ust. Chwilowy relaks. Wręcz błogostan. A potem znowu otchłań myśli i problemów.
Dyniowy wypiek z ricottą i mleczkiem kokosowym
Kawałek upieczonej dyni (ok.150g)
50 ml mleczka kokosowego
160 g ricotty
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżka mąki ryżowej
Słodzidło
+ orzechy macadamia do dekoracji
W misce umieszczam wszystkie składniki oprócz orzechów i blenduję zawartość na gładką masę. Przelewam zawartość do miseczki, posypuję posiekanymi orzechami i piekę przez 30 min w 180*C, a następnie przez 10 min w 150*C.
Śniadanie jadłyśmy wszystkie razem:
Martyna, Teenager, Ashtray, Blaithin, Whiness, Fantasmagorja, Mania179, Marysia, Slyvvia, Magda, Kasia, Miranda, Siaśka, Klaudia i Sylwia
Ale u Ciebie dyniowo :)
OdpowiedzUsuńWielkie wspólne śniadanie :) Oby więcej takich okazji :)
OdpowiedzUsuńŚwietny wypiek! :) Dyniowe są przepyszne!
dyniowy z mleczkiem kokosowym? strzał w dziesiątkę, no i ricotta znakomitym dopełnieniem :)
OdpowiedzUsuńale mega ten wypiek wygląda!
OdpowiedzUsuńEj no, głowa do góry! Optymizmu trochę więcej, dłużej proszę! ;)
OdpowiedzUsuń