Cytrynowe jogurtowe ciasto z pigwą w słoiku po nutelli.
Przepis zaczerpnięty od Martyny. Trochę pokombinowałam i wyszło coś naprawdę smacznego. Z chrupiącą skórką i wilgotnym wnętrzem. Czy może być coś lepszego?
Cytrynowo- jogurtowe ciasto w słoiku z pigwą
50 g mąki pełnoziarnistej
1 pigwa
60 ml mleka
3 czubate łyżki jogurtu naturalnego
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Skórka otarta z 1 cytryny
Słodzidło do smaku
+ słoik po nutelli
W misce łączę mąkę, proszek, mleko, jogurt, stewię i skorkę cytrynową. Dokładnie mieszam łyżką i dodaję drobno pokrojoną pigwę. Przekładam do słoika i piekę przez ok.40 min w 180*C.
Musiało być pyszne :)
OdpowiedzUsuńu mnie dziś też w słoiku :) uznałam, że to najlepsze wypieki!
OdpowiedzUsuńprezentuje się przepysznie, i nawet chciało uciec ze słoiczka ;d cytrynowa nutka tak mnie ciekawi, że sama chętnie upiekę podobne ciacho :)
OdpowiedzUsuńKusisz tymi słoikami ;)
OdpowiedzUsuń