poniedziałek, 30 lipca 2012

12.


Chyba miałam przeczucie, bo wczoraj upiekłam szarlotkę. Ale nie taką zwyczajną, bo z tymiankiem i estragonem. I bardzo się z tego cieszę, gdyż obudzić się w pochmurny poranek i miec w perspektywie talerz ciepłej szarlotki- bezcenne. Chcecie przepis?
Miłego dnia!

Prowansalska szarlotka orkiszowa-razowa z tymiankiem. Herbata grejfrutowa.
Provencal apple pie spelled flour with thyme. Grapefruit tea.

18 komentarzy:

  1. Jasne, że chcę przepis! Ja już dzisiaj piekłam, i to nawet też z jabłkami, ale z chęcią zrobię coś takiego nasępianym razem. :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ta szarlotka jest zupełnie inna niż tradycyjna!

      Usuń
  2. Mmmm, ciepła szarlotka... Śniadaniowy ideał <3 Czekam na przepis! :)
    A co do talerzyka, to został zakupiony jakiś czas temu na allegro.

    OdpowiedzUsuń
  3. nieźle trafiłaś, idealne śniadanko na taki pochmurny poranek!:)
    z estragonem i tymiankiem? brzmi ciekawie, dawaj przepis:D

    OdpowiedzUsuń
  4. Będę czekała na przepis, wielbię szarlotki <33

    OdpowiedzUsuń
  5. pyszna musi być ta szarlotka ! uwielbiam wszystko co z jabłkami ;p

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Najlepsze są na ciepło pod każdą postacią;)

      Usuń
  6. zdrowa szarlotka z dużą ilością jabłek *.* mniam! :)

    OdpowiedzUsuń
  7. nie ma nic lepszego od cieplej szarlotki z samego rana <3

    OdpowiedzUsuń
  8. Mmm szarlotka - jedno z moich ulubionych ciast! Chętnie spróbowałam bym Twojej, bo z mojej zostały już tylko okruszki :D

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło, jeśli pozostawisz po sobie ślad.
Wszystkie komentarze są moderowane, a te obraźliwe nie będą publikowane.