niedziela, 23 września 2012

38.


Nie lubię marnować czasu. Dlatego o 8 zamiast wylegiwać się w ciepłym łóżku, poszłam biegac. I bardzo dobrze, bo pobiłam swoją życiówkę! Potem kąpiel i to pyszne śniadanie. I spokojnie, nie jestem na diecie bezglutenowej- to tylko taki eksperyment. Ale były bardzo dobre, w sam raz na regenerację:-) Chcecie przepis?
Miłej niedzieli!

Placuszki bezglutenowe z bananem, masłem orzechowym i syropem klonowym. Kakao na mleku soj.
Gluten-free dumplings with mashed banana, peanut butter and maple syrup. Cocoa on soy milk.



26 komentarzy:

  1. Gratuluję! :) Pyszne dodatki...

    OdpowiedzUsuń
  2. moje ulubione masło..mmm własnie zjadam z nim owsiankę :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Placuszki z masłem i syropem! Pycha :)
    Ja powinnam choć trochę pobiegać przed zaliczeniem w środę, ale jak zwykle mi się nie chce przez zimnoo :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To prawda, że jest bardzo zimno, ale jak się biega to się tego nie czuje:-)

      Usuń
  4. Wszystko, co najlepsze w jednych placuszkach! kocham masło orzechowe <3

    OdpowiedzUsuń
  5. Jasne, że chcemy. :) Wyglądają bardzo apetycznie.

    OdpowiedzUsuń
  6. gratuluję!:) klasyczne połączenie dodatków, jedno z najlepszych<3

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To prawda, a w dodatku w ogóle nie słodkie :P

      Usuń
  7. mniam ,wyglądają przepysznie ! i do tego bananowe ;)

    OdpowiedzUsuń
  8. chcemy! bo wygladaja bardzo apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń
  9. a ja się wyłamię i powiem że nie zjadłbym tego masła, nawet jakby mi dawali za darmo:P

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To masło nie smakuje jak maslo...Lepiej kupić 'normalne' i rozkoszować się prawdziwym smakiem. :) Różnią się jakimiś 30-40 kcal, a to wcale nie wiele :)

      Usuń
    2. już nie chodzi nawet o śmieszny fakt że jest odtłuszczone (odchudzać orzechy?oO), ale po prostu felix w smaku jest okropne i to było moje pierwsze masło do którego się zrazilem i przez chyba rok nie chciałem już spróbować innego.. potem po pewnym czasie wypróbowałem to z sante i zacząłem odkrywać coraz lepsze smaki.. poza tym 60% orzechów to raczej z dodatkiem orzechów, a nie masło orzechowe:)

      Usuń
    3. W sumie to macie rację, ale jak byłam na zakupach to tylko to było dostępne:-)

      Usuń
  10. Placuchy wyglądają wspaniale, ale to masło orzechowe jest lekko mówiąc "niedobre" ;P

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dla mnie w smaku wiele się nie różni:-)

      Usuń
  11. Też używam to masło, a placuszki były u mnie wczoraj. :)

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło, jeśli pozostawisz po sobie ślad.
Wszystkie komentarze są moderowane, a te obraźliwe nie będą publikowane.