czwartek, 19 lipca 2012

2.


Dziękuję wszystkim za ciepłe słowa- naprawdę dodały mi otuchy:-) Mam nadzieję, że podołam zadaniu i każde( no prawie:) śniadanie przypadnie Wam do gustu :-)
Dziś na wytrawnie, bo czasami trzeba zrobić przerwę, żeby potem zatęsknić ze zdwojoną siłą :-)

Opieczony chleb orkiszowy ze słonecznikiem z tapenadą z czarnych oliwek, suszoną wołowiną, mozarellą, bazylią, pomidorkami koktajlowymi, chrzanem i suszonym chilli. Herbata ziołowa.
Toasted spelled bread with sunflower seeds with black olive tapenade, dried beef, mazarella cheese, basil, cherry tomatoes, horseradish and dried chili. Herbal tea.

4 komentarze:

  1. pysznie wygląda!
    nigdy nie jadlam tapenady :>

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. No to pora to nadrobic!
      przepis:
      http://caramelnchocolate.blogspot.com/2012/06/jamie-w-mojej-kuchni-czyli-osos-en.html

      Usuń
  2. fajny kubek : D
    może jestem dziwna, że nie wiem ale co to tampenada ?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tapenada to po prostu pasta z oliwek, czosnku, orzechów, oliwy i przypraw. Coś a'la pesto :P

      Usuń

Będzie mi miło, jeśli pozostawisz po sobie ślad.
Wszystkie komentarze są moderowane, a te obraźliwe nie będą publikowane.