Dziś na wytrawnie, bo czasami trzeba zrobić przerwę, żeby potem zatęsknić ze zdwojoną siłą :-)
Opieczony chleb orkiszowy ze słonecznikiem z tapenadą z czarnych oliwek, suszoną wołowiną, mozarellą, bazylią, pomidorkami koktajlowymi, chrzanem i suszonym chilli. Herbata ziołowa.
Toasted spelled bread with sunflower seeds with black olive tapenade, dried beef, mazarella cheese, basil, cherry tomatoes, horseradish and dried chili. Herbal tea.
pysznie wygląda!
OdpowiedzUsuńnigdy nie jadlam tapenady :>
No to pora to nadrobic!
Usuńprzepis:
http://caramelnchocolate.blogspot.com/2012/06/jamie-w-mojej-kuchni-czyli-osos-en.html
fajny kubek : D
OdpowiedzUsuńmoże jestem dziwna, że nie wiem ale co to tampenada ?
Tapenada to po prostu pasta z oliwek, czosnku, orzechów, oliwy i przypraw. Coś a'la pesto :P
Usuń