Długo się zastanawiałam, czy w ogóle pokazywać to śniadanie. Ale doszłam do wniosku, że trzeba byc uczciwym i
na dobre i na złe:-) Bo miały byc pancakes, ale wyszło... no właśnie, jakaś breja. Jednakże bardzo smaczna i zdrowa:-) Nie wiem co znowu zrobiłam źle, ale się nie poddaję:-)
Nieudane żytnio-razowe pancakes z siemieniem lnianym, jagodami, musem brzoskwiniowym i miętą. Herbata ziołowa.
Failed wholemeal-rye pancakes with linseeds, blueberries, peach mousse and mint. Herbal tea.
mi też się tak kiedyś zdarzyło, a to chyba przez to że dałam za mało mąki : )
OdpowiedzUsuńTo jest bardzo prawdopodobne, bo robiłam "pod wpływem" te placki:-)
Usuńmnie takie nieudane, zwykle po prostu brzydkie:D placki smakują najbardziej! a Twój ma same pyszne dodatki, więc sądzę, że smak zrekompensował Ci wygląd:D
OdpowiedzUsuńTo akurat prawda, bo smakowały bardzo dobrze!
UsuńAa, co za kotek na kubeczku :) Uwielbiam te zwierzaki. A placki nie muszą wyglądać, żeby smakować ;>
OdpowiedzUsuńPo raz kolejny się o tym przekonuję:-)
Usuńszkoda, że tylko jeden, powinnaś więcej jeść. dam ci przepis, na którym ja sie uczyłam robić pankejki.;D
OdpowiedzUsuńhttp://mojewypieki.blox.pl/2009/03/Pancakes-z-makiem-i-slonecznikiem.html
Oczywiście pominęłam mak i te ziarna, ale chodzi o to, że dzięki sodzie i maślańce/kefirze/zsiadłemu mleku zawsze wychodzą takie grubaski.:D
Warto też pankejki trochę poddusić. Jak je smażysz to na trochę przykryć pokrywką, aby ''urosły'' .:) a no! jeśli chcesz puuszyste mozna osobno białka ubić na sztywno, a ciekłe połączyć z żołtkiem, potem dodać mąkę, sodę i resztę i dodać wszystko do białką. Aha! No i, jesli początkujesz nie warto od razu bawic sie na suchym teflonie.:)
Ja niestety robiłam to na suchym teflonie...
UsuńA pancakeów było 4, ale potem zbiłam je w całośc :P
I bardzo dziękuję za rady i przepis!
widać. nie bój się tłuszczu wystarczy łyżeczka oliwy/oleju i bedzie pieknie.;]
UsuńDziękuję, ale jeszcze ciągle z tym walczę:-(
Usuńme too. Ale wiesz, przełamałam się stosując droższe, zdrowe tłuszcze. Więc polecam olej rzepakowy, lniany itp.
Usuńprzecież to smak się liczy! ;D zakochałam się w Twoim kubku... :))
OdpowiedzUsuńDziękuję, jest chyba ze Smyka :P
UsuńCo się przejmujesz, smak najważniejszy, a z jagodami wszystko smakuje wspaniale ! :) A trening czyni mistrza :D
OdpowiedzUsuńDlatego będę cwiczyc! xD
UsuńWażny smak, a nie wygląd :p
OdpowiedzUsuńco tam ,że nie udany ,ale na pewno bardzo smaczne !
OdpowiedzUsuńwygląd nie aż tak ważny jak takie dobre składniki ;)
To akurat prawda:-)
Usuń