wtorek, 24 lipca 2012

6.

Długo się zastanawiałam, czy w ogóle pokazywać to śniadanie. Ale doszłam do wniosku, że trzeba byc uczciwym i na dobre i na złe:-) Bo miały byc pancakes, ale wyszło... no właśnie, jakaś breja. Jednakże bardzo smaczna i zdrowa:-) Nie wiem co znowu zrobiłam źle, ale się nie poddaję:-)

Nieudane żytnio-razowe pancakes z siemieniem lnianym, jagodami, musem brzoskwiniowym i miętą. Herbata ziołowa.
Failed wholemeal-rye pancakes with linseeds, blueberries, peach mousse and mint. Herbal tea.




18 komentarzy:

  1. mi też się tak kiedyś zdarzyło, a to chyba przez to że dałam za mało mąki : )

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To jest bardzo prawdopodobne, bo robiłam "pod wpływem" te placki:-)

      Usuń
  2. mnie takie nieudane, zwykle po prostu brzydkie:D placki smakują najbardziej! a Twój ma same pyszne dodatki, więc sądzę, że smak zrekompensował Ci wygląd:D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To akurat prawda, bo smakowały bardzo dobrze!

      Usuń
  3. Aa, co za kotek na kubeczku :) Uwielbiam te zwierzaki. A placki nie muszą wyglądać, żeby smakować ;>

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Po raz kolejny się o tym przekonuję:-)

      Usuń
  4. szkoda, że tylko jeden, powinnaś więcej jeść. dam ci przepis, na którym ja sie uczyłam robić pankejki.;D
    http://mojewypieki.blox.pl/2009/03/Pancakes-z-makiem-i-slonecznikiem.html
    Oczywiście pominęłam mak i te ziarna, ale chodzi o to, że dzięki sodzie i maślańce/kefirze/zsiadłemu mleku zawsze wychodzą takie grubaski.:D
    Warto też pankejki trochę poddusić. Jak je smażysz to na trochę przykryć pokrywką, aby ''urosły'' .:) a no! jeśli chcesz puuszyste mozna osobno białka ubić na sztywno, a ciekłe połączyć z żołtkiem, potem dodać mąkę, sodę i resztę i dodać wszystko do białką. Aha! No i, jesli początkujesz nie warto od razu bawic sie na suchym teflonie.:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja niestety robiłam to na suchym teflonie...
      A pancakeów było 4, ale potem zbiłam je w całośc :P
      I bardzo dziękuję za rady i przepis!

      Usuń
    2. widać. nie bój się tłuszczu wystarczy łyżeczka oliwy/oleju i bedzie pieknie.;]

      Usuń
    3. Dziękuję, ale jeszcze ciągle z tym walczę:-(

      Usuń
    4. me too. Ale wiesz, przełamałam się stosując droższe, zdrowe tłuszcze. Więc polecam olej rzepakowy, lniany itp.

      Usuń
  5. przecież to smak się liczy! ;D zakochałam się w Twoim kubku... :))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję, jest chyba ze Smyka :P

      Usuń
  6. Co się przejmujesz, smak najważniejszy, a z jagodami wszystko smakuje wspaniale ! :) A trening czyni mistrza :D

    OdpowiedzUsuń
  7. Ważny smak, a nie wygląd :p

    OdpowiedzUsuń
  8. co tam ,że nie udany ,ale na pewno bardzo smaczne !
    wygląd nie aż tak ważny jak takie dobre składniki ;)

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło, jeśli pozostawisz po sobie ślad.
Wszystkie komentarze są moderowane, a te obraźliwe nie będą publikowane.