niedziela, 14 września 2014

322. klasyka, której każdy spróbowac powinien.

Ziarniste grzanki z twarożkiem, pieczonymi figami z miodem gryczanym i tahini.
 
Przepysznie było! Tak mogę zaczynać każdy dzień. Dla mnie połączenie idealne.
Ogrom cudzego nieszczęścia mnie dosięga ostatnio. A przez to nawet mój olbrzymi zapas optymizmu jest na wyczerpaniu. Stoję na rozstaju dróg. Nie wiem, co wybrać. Spróbować czy nie. Bać się, że nic z tego nie wyjdzie, czy cierpieć pomimo podjętych prób. Nie wiem. I jeszcze raz nie wiem. A czas znowu nie jest moim sprzymierzeńcem.
Miłej niedzieli!

12 komentarzy:

  1. czas mija, a my musimy podjąć decyzje, to jest najtrudniejsze... jednak wierzę, że dobrze zdecydujesz :) poszukaj w sobie ten optymizm, gdzieś tam głęboko w Tobie na pewno jest ;)
    wiesz, że nie próbowałam! znowu mnie figami pokusiłaś :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Figa, tahini i miód gryczany, a do tego ostry ser to moje niedawne odkrycie i jestem absolutnie w nim zakochana :)

    OdpowiedzUsuń
  3. no to faktycznie, muszę spróbować takiego połączenia :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Muszę w końcu spróbować tego połączenia na grzankach ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. gdybym tylko dorwała tahini.. kusisz tą klasyką!!!

    OdpowiedzUsuń
  6. tęsknię za świeżymi figami.
    zawsze będę to powtarzać: spróbować. z doświadczenia wiem, że zawsze lepiej żałować, że się coś zrobiło, niezależnie od tego jakie konsekwencje ze sobą to niesie.

    OdpowiedzUsuń
  7. Te grzanki wyglądają zdumiewająco. Połączenie dodatków musi być cudowne <3

    OdpowiedzUsuń
  8. o jej, muszę to sprbować :)

    OdpowiedzUsuń
  9. niestety nie wiem, o jaką dokładnie sprawę chodzi, dlatego trudno jest mi cokolwiek doradzić... wiem jedno: z pewnością warto próbować. mam nadzieję, że decyzja, którą podejmiesz okaże się słuszna. i tego z całego serca Tobie życzę!

    OdpowiedzUsuń
  10. Absolutnie uwielbiam takie połączenia! <3

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło, jeśli pozostawisz po sobie ślad.
Wszystkie komentarze są moderowane, a te obraźliwe nie będą publikowane.